top of page

Ni dovolj dati vse od sebe;

najprej morate vedeti, kaj početi in

potem dati vse od sebe.

 

                            W. Edwards Deming

A METODA ali poslovni trening po principih »Snowboard metode« 

 

Svoj prvi dan učenja deskanja na snegu sem se vozil nazaj namesto naprej. Učil me je prijatelj, ki je deskal, ni pa znal tega učiti. Po treh dneh poizkušanja in vztrajanja sem vedel, da hočem poleg lastnega obvladovanja deske na snegu, to učiti tudi druge.

 

Ko sem učil svoje tečajnike sem pogosto pri strani smučišča videl navdušene poiskuševalce«, ki so običajno po 2 urah padanja odnehali.  Če so jo odnesli samo z modrico so bili srečni.Ponavljajoči scenarij je bil toliko predvidljiv, kot če postaviš ne-kolesarja na kolo in ga pustiš z vrha klanca. V večini primerov lahko pobiraš stave, da bo padel. Pogovarjamo se samo o metrih.

 

Med opazovanjem razlike med samouki in lastnimi tečajniki, ter dogajanjem v poslovni praksi, sem počasi razvil specifičen in unikatni sistem usposabljanja novih poslovnih veščin, znanja in sposobnosti delovanja, ki izkoriščajo principe in elemente učenja deskanja na snegu, ter preverjeno delujejo.

 

Nekateri elementi učenja delujejo popolnoma običajno, vendar povezani v učno celoto, tvorijo močno in trdno ogrodje procesa spremembe in obvladovanja novega. Prav tako so vsi ti elementi dopolnjeni s sodobnimi metodami učenja, NLP principi, spreminjanje percepcije, …

 

Koraki na poti do obvladovanja novih veščin so tako predvidljivi, kot so predvidljivi koraki in vaje, ki jih opravijo tečajniki deskanja na snegu, da se naučijo delati zavoje. Od tukaj naprej je potrebno samo še minimalno korigiranje vožnje. Rezultati so odvisni od aktivnosti vsakega posameznika, ki je usposobljen za samostojno delovanje in neprestane izboljšave.

 

Med treningom oblikujemo 5 ključnih elementov, kamor se lahko udeleženci vedno zatečejo po oporo in stabilnost.

 

Vizija podjetja

Aktivnosti, ki prinašajo rezultate

Merjenje uspeha

Zaščitne cone

Koraki do uspeha

 

S temi elementi, pravo razvrstitvijo in implementacijo so nam odprte poti, do vsega novega.

 

 

 

 

bottom of page